vadå då engelskaprov ?

2011-01-30 @ 22:25:35
Engelskaporv inväntas men jag är verkligen inte på humöra för att plugga. Ber till gudarna att det går ändå för det kommer nog inte bli mycket tid med böckerna ikväll. Film senare i alla fall ! I Am Legend.

Mount Everest.

2011-01-29 @ 17:45:31
I din famn fann jag stryka och mod. Du ledde mig in på en väg där jag tvingas bestiga mount everest för att nå mitt mål. En väg som jag själv aldrig skulle vandrat men jag tror det är den rätta vägen. Nu söker jag mig tillbaka till din famn för en ny dos av styrka och mod. Och jag säger inte nej till att få stanna kvar.

PS.

2011-01-29 @ 00:35:12

För er som undrar hur det går med boken... Den är färdig ! Eller ja, själva innehållet i alla fall. Omslaget saknas men ska bearbeta det till veckan. Inte haft någon kamera. Inte långt kvar att gå i varje fall. DS.


Jag är en 5;a, kanske 6;a.

2011-01-29 @ 00:33:02
Vi lever i en värld som är oerhört utseendebasserad. Tanken slog mig idag när jag hörde kommentaren "hon är så jävla perfekt" om en människa som personen som uttalade detta inte ens känner. Kanske tycker inte den personen att det krävs mer än utsende för att göra en människa perfekt men för mig krävs det en jävla massa mer.

Som det är idag så är det utsidan som ger insidan en chans. Men vad är det egentligen som får en människa att hamna i kategorin vänner ? Jo, insidan. Det där skalet vi har runt oss betyder egentligen inte så mycket. Det är bara ett skal, ett skydd för själen. Men ändå så fokuserar vi så pass mycket på utsidan.

Ibland känner jag mig förjävla snygg. Det är inte ofta men det händer. I regel är jag nog en 5;a, kanske 6;a. Och det är jag nöjd med. Det är ganska perfekt. Nog med utsida för att ge insidan en chans men inte så mycket utsida så att folk letar febrilt för att hitta något med mig att stanna hos.

När jag säger att jag gillar någon så hör jag ofta kommentaren "men han är ju inget snygg". Och när jag hör det tänker jag två saker. Smaken är som baken, delad. Och "heller ful och världens underbaraste än snygg och skitstövel". Killen som ger mig fjärilar i magen är ingen 10-poängare men på insidan är han minst 110.

Utseende är inte allt.

Mina kära läsare

2011-01-21 @ 13:31:03
Jag har inte speciellt många läsare. Men det spelar inte mig speciellt stor roll. De flesta som läser min blogg läser den utav de rätta anledningarna och det älskar jag. Jag tror inte det är många som läser eftersom att dom vill granska mig under luppen. Eller för att mina inlägg är på något sätt provocerande. Dom som läser mina blogg läser den för att dom anser att jag skriver en hel del vettigt trotts allt. Att det jag skriver är värt plats bakom deras skallben. Underbart!

Gymnasieval ?

2011-01-17 @ 15:44:07
Senare idag blir det att dra sig emot torsby så att man hinner med tåget till morgonen. Tåget går emot karlstad. Under två dagar ska jag checka skolor och förhoppningsvis kommer någon av dom få mig att falla pladask. Sundsta eller älvkullen, snälla ta mig med storm! (hatar att vara osäker på vad jag ska söka för något)

På g !

2011-01-16 @ 21:47:33

55 sidor ligger boken på för tillfället så inte långt kvar nu ! Ska tvinga matilda att låna ut sin kamera någon dag snart och ta bilder till omslaget :) lite nervigt för vad folk kommer tycka om den måste jag erkänna att det är...

Och angående den dåliga uppdateringen... jag är delvis ganska upptagen för tillfälet och dessutom så har jag ingen lust och uppdatera när jag inte känner att jag har något vettigt att uppdatera. Återkommer någon dag längre fram.


Läxor, min favoritsysselsättning!

2011-01-12 @ 20:25:58
För tillfället befinner jag mig på fritidsgården. Inget direkt drag där så har ägnat tiden åt att göra läxor vilket jag verkar ha en hel del av.

- engelskaföredrag
- matteprov
- fördjupningsuppgift franska
- skriftlig redogörelse för ett handelsland

För övrigt så söker jag inspiration till texter till min bok. Jag har verkligen idéetorka. Så återigen, förslag är välkommna !

Ett litet smakprov kanske ?

2011-01-11 @ 22:42:55
Uppdatringen blir lidande av mitt bokskrivande men som kompensation tänkte jag att jag skulle bjuda på ett smakprov :) Det som ni kommer få läsa nedan är första sidan och en text tagen ur boken (om det inte kommer några ändringar vill säga).

För er som inte ännu förstått konceptet med boken så är det en samling utav texter som jag med alla vill förmedla något. En känsla, ett budskap eller bara nå ut med mina åsikter. Det finns alltså inga långa kapitel eller något sånt utan det är kortare texter som alla betyder något.

Vem är Annah Björ?

Jag är en 15-årig tjej som skulle kunna beskrivas som förvirring personifierat. Antalet tankar som snurrar runt i min skalle på en dag är fler än vad jag klarar av att räkna till. Jag har lätt för att se saker ur mer än en vinkel och säger därför ofta emot mig själv. Med andra ord ska du inte bli förvånad om du först läser en text där jag uttrycker mig om hur fruktansvärt tragiskt jag tycker kärlek är och på nästa sida lyder rubriken ”Kärlek – det bästa på vår jord”.

Ända sen barnsben har jag fått höra att jag kommer bli något stort. Att folk tror på mig och att jag kan bli precis vad jag vill. Men ska jag vara ärlig så förstår jag verkligen inte vad det är för egenskaper jag har som får folk att tro detta om mig. Visserligen har jag en förjävla stark vilja och kan vara en drivkraft utan dess like. Men jag kan även vara lika slapp och oengagerad som, ja, det mesta slappa och oengagerade du kan tänka dig.

Mitt orförråd är i största laget och jag har en förkärlek för att dra till med  krångliga ord och avancerade meningsbyggnader och ibland skriver jag saker som ingen annan än jag själv någonsing kommer att förstå.

Det som står i den här boken är mina åsikter och tankar. Att skriva är mitt sätt att rensa skallen och få ur mig allt det som annars enbart lagras bakom pannbenet. En del du läser kanske kommer vara det mest roande/störda/vackra/tragiska/oroväckande du någonsin har och kommer läsa men det här är vad som finns i skallen på en 15-årig flicka vid namn Anna(h) Sofia Magdalena Björ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konsten att älska den rätta.

Det finns strika bestämmelser för vem du kan se som en poteniell livspartner och om du inte håller dig innanför dessa ramar ska du vara beredd på att samhället kastar ett snett öga på dig. Även om vi lever i ett samhäller som blir allt mer tollerant har vi en lång väg kvar att gå. 

Tänk dig att du tar en promenad genom parken en sen sommarkväll. På i stort sett varenda bänk sitter lyckliga par och håller om varandra, inget märkvärdigt med det. Men på en utav bänkarna ser du en 30-årig man som kysser en 15-årig flicka ömt. Med all säkerthet tänker du genast ”Och vad i hela fridens namn var det där?!”.

Eftersom att detta par inte följer mallen är det inte många som kan låta bli att undra vad det var som gick snett. Att det fakiskt skulle vara kärlek som uppstått mellan dessa två individer ser dom flesta som helt totalt omöjligt. Det finns strikta regler för vem man får älska. Men det är inte alltid som den som är skapad för en passar in i denna mall.

Att som tjej älska en annan tjej är förbjudet. Att som 15-åring få fjärilar i magen av en man som redan inträtt vuxenlivet är näst intill straffbart. Att finna den där famnen hos en yngre kille anses vara desperat. Att tro på att man kan älska mer än en person är långt ifrån okej. Att älska rätt person är en konst.Uppdateringen kanske inte är som den borde.

2011-01-08 @ 23:49:34

Har haft vad man skulle kunna kalla fullt upp dom senaste dagarna. Har skrivit och skrivit och skrivit tills det har uppstått tomrum bakom mitt pannben. Så med andra ord så har jag kommit en bra bit på min bok. Ska lägga ihop det som jag skrivit nu med det som befinner sig på datorn uppe i dalen och se hur det blir.

Men en sak som jag måste fråga är, finns det någon som skulle läsa min bok om jag gav ut en ? Kommentarer betyder guld i detta läge kan jag säga !

Ska kasta mig in bland worddukmenten nu i varje fall. Förslag på vad jag skulle kunna skriva en text om uppskattas :)


Någon dag, någon tidpunkt.

2011-01-05 @ 00:53:37
Livets regelbok.

Det finns en mängd oskrivna lagar i vårtsamhäll som vi alla troget följer och de jubelidioter som väljer att inte göra placerar vi i facket outsiders. Det finns bestämmelser för när, var och hur vi ska leva våra liv.

Vi förväntas alla sakffa villa, gubbe, två ungar, volvo och hund. Dag ut och dag in ska vi gå till samma arbetsplats med ett leende på läpparna och uppleva världen kan vi göra genom tv rutan.

Den del utav våra liv som antagligen är mest planerad är nog hur våran livspartner ska trollas fram och hur denne gestalt ska vara utformad. Som tjej får du inte skaffa dig en yngre kille och vise versa. Killen får dock heller inte vara för gammal. Du och din livspartner måste tillhöra ungefär samma samhällsgrupp och det är mannen som ska ta hand om sin kvinna.

Ja, jag tror ni fattat vilket spår jag är inne på och alla vet precis hur dessa oskrivna regler lyder. Mesta delen av er lever trotts allt redan efter dem. Och jag har bara en sak och säga, fuck this shit. Jag önskar jag kunde radera allt skit som finns i min hjärna och uppleva världen utan fördommar. Go my own way liksom...

Satsar i varje fall på en coast to coast tur à la usa så fort jag gått klart skolan :) Hoppas ödet står på min sida...